Новото начало!

Дойде и края на тази година, за някой добре, за други – не. Нека приемем, че вие сте от тези, за които е добре! Още по-хубавото е, че идва и новата година, нови мечти, нов хъс, нови сили… Чудесно – нека ги използваме качествено (защото понякога доста бързо изчезват 🙂 ).

Най-накрая сте готови на прага на новата година да започнете и дълго чакания СОБСТВЕН бизнес! Нашите поздравления!!!

Запазете този бликаш вулкан от ентусиазъм, който ви залива в момента и обърнете внимание на няколко важни момента във вашето начало.

1. Създаването на фирма – недейте да решавате дали фирмата да ви е ЕООД или ООД по благозвучие или както каза съседката! Поговорете с адвокат и счетоводител, подчертавам и! Защото от това ви решение ще се определи колко осигуровки ще трябва да плащате на държавата ни, за да просъществува безнаказано новата ви фирма.

2. Регистрация по ДДС – отново апелираме вземането на решение да не е по вече посочените критерии или от криво разбран престиж! Обърнете се към избрания от вас счетоводител, обяснете му какви са намеренията ви за бизнес развитие на вашата фирма, ще търгувате ли с други страни, вашите основни  и най-големи доставчици регистрирани ли са по ДДС. След подадената коректно информация той ще може да ви посъветва кой е етапа, на който тази регистрация ще бъде удачна или задължителна за вас.

Това са само два избрани момента, но смятаме, че от тях се определят много неща в последствие. Горещо препоръчваме след като оформите в главата си идея за вашият бизнес да отделите поне 30 минути и да я споделите със счетоводител. Той ще ви обясни за многото административни подробности и законови изисквания, с които ще трябва да се съобразите още преди колелото на бизнеса ви дори да се е завъртяло.

Ако вие сте един от многото умни хора взели решение да работят за себе си, но все още не са избрали своя счетоводител, заповядайте при нас на безплатна първоначална среща, в която да ви помогнем да изясните основните моменти във вашето начинание.

Нашият екип Ви пожелава весело посрещане на Новата година!

В случай, че намерите себе си в тази статия и имате нужда от помощ, свържете се с нашият екип за да насрочим среща. На място ще ви помогнем и изясним още подробности свързани с целия процес и кое би било най-удачното решение за вас и вашата фирма.

Счетоводна кантора Аргия

www.argia.bg

тел: 02/9950020

+359888420583 Маги Богданова

e-mail: magi.bogdanova@argia.bg

+359887853280 Галя Стойкова

e-mail: galya.stoykova@argia.bg

Similar Posts