Счетоводна къща Аргия - Пълно счетоводно обслужване

ИнтервюКои сте вие, от колко време се занимавате със счетоводство и каква е причината да продължавате с това?

Ние сме Маги Богданова и Галя Стойкова. Преди да създем собствената си счетоводна къща и двете сме работили дълго време в сферата на счетоводството. Когато през 2006 г. решихме да започнем бизнеса си стартирахме с 2 клиента с такси на обща стойност от 500 лв! Но желанието да се развиваме и да променим начина, по който се разбира счетоводството, беше по-силен от финансовите затруднения. Това беше най-доброто и същевременно най-трудно решение, което сме вземали.

Първоначално желанията и мечтите бяха повече от опита и възможностите ни, което неминуемо доведе до определени затруднения – както чисто финансови, така и в отношенията ни с клиентите, които не разбираха нашият подход към работата. С времето разбрахме, че проблема не е в това, което правим ние, а във факта, че клиентите ни не бяха научени да работят по този начин и следователно не го търсеха.

Гордеем се с това, че оцеляхме и се развихме въпреки всички икономически кризи, въпреки грешките и провалите. Днес осигуряваме работа на цял екип. Клиентите ни стават все повече и все по-доволни от това, което получават - възможността да могат да взимат информирани решения; да пестят пари, време и нерви; да разполагат с повече време да управляват и развиват бизнеса си; да имат онова усещане за комфорт, което имаш когато още някой мисли за бизнеса ти.

Основната причина да продължаваме да се занимаваме с тази суха и неприятна за много хора материя, е че сме изградили методи, с които сме в помощ на нашите клиенти и правим бизнеса им по-успешен.

Кои са вашите клиенти и какъв е техния бизнес?

Наши клиенти са собственици на бизнес в много различни сфери (услуги, производство, търговия, продуцентска дейност, лекарски практики и много др).
Собственици на бизнес, които ценят времето си, динамични и отговорни към бизнеса си.
Собственици на бизнес, които са лоялни към партньорите си.
Собственици на бизнес, които следват дадените им препоръки, защото са наясно колко важна част от бизнеса им е нашето партньорство.
Собственици на бизнес, които искат да общуват с добре подготвени и приветливи счетоводители.
Собственици на бизнес, които се чувстват удобно и естествено с нас, независимо от техните познанията по счетоводство.
Собственици на бизнес, които търсят качество, а не цена.
Собственици на бизнес, които търсят решения, а не вина.
Собственици на бизнес, които искат да изградят дългогодишни отношения, основани на взаимно уважение и доверие.

С какво сте по-различни от другите счетоводни къщи?

Може би най-доброто определение е, че не сме "оператори на данни". За нас счетоводното обслужване е много повече от това да вкараме в програмата документи и да подаваме декларации към НАП. Според нас счетоводителя се грижи, освен за оперативната работа и за това клиента да е наясно с различните законови опции по определени казуси, и за това да е максимално информиран за да прави своя избор. Обсъждаме и анализираме с нашите клиенти всички техни нови идеи за развитие и участваме в подреждането на правилния план за действие. Също така участваме в подобряване и усъвършенстване управлението на финасовите потоци и фирмената документация. На фона на скучната и трудно разбираема материя, нашите клиенти намират при нас лично отношение, счетоводство на разбираем език, уют във светлия ни цветен офис, много усмивки и ароматно кафе :)

Какви ще са моите ангажименти, ако съм ваш клиент?

Това, което ни е нужно, за да си вършим добре работата е да получаваме документи и информация своевременно. Когато предстои нещо ново в бизнеса най-добре е да бъде споделено предварително, за да можем да консултираме, да огледаме всички страни на процеса и заедно да изготвим план за реализиране. Ние информираме за всички законови срокове и задължения, които трябва да бъдат спазени с отговорността на собственик на бизнес.

Има ли клиенти, които не биха могли да се възползват от вашите услуги?

Определено, не работим с хора, които не се интересуват от бизнеса си. Имали сме такива клиенти и сме прекратили отношения с тях. Не работим със собственици на бизнес, които не са отговорни към работата си, защото в един момент би се оказало, че ние управляваме и вземаме решения за чужда фирма, а това не е редно. Когато такъв клиент дойде при нас го насочваме към наши колеги, за които може би това не е важно.

Как мога да съм сигурен, че това което казвате за работата ви е истина?

Мислим, че най-добре може да се ориентираш за работата ни като прочетеш коментарите на наши клиенти в меню Отзиви. Там, както и в меню Клиенти, ще намериш и контакт с тези хора, ако желаеш да попиташ нещо или да получиш потвърждение за истинността на твърденията им. Не се притеснявай да го направиш!

Какви са отговорностите, които вие носите, ако съм ваш клиент?

Ние носим отговорност за всички вреди, нанесени на фирмата ти поради наша небрежност. Ако например не подадем декларацията по ДДС в срок, глобата, която започва от 500 лв. е за наша сметка. Ако обаче сме казали на клиент примерно, че няма право на данъчния кредит на закупеният от него лек автомобил, но въпреки това той желая да го осчетоводим, и при проверка не го признаят и се наложи да го плати в едно с начислените лихви – това вече е негова отговорност. Наша е отговорността да спазваме всички срокове за подаване на необходимите документи към всички държавни институции, както и правилното им счетоводно представяне.

Желая да работя с вас. Какво трябва да направя?

Поздравления! Едно от нещата, които отличават успешните хора е способността им бързо да взимат решение. Свържи се с нас по всеки удобен за теб начин посочен в меню Контакти. Нека уговорим среща, за да се запознаем с твоите нужди и желания, и да намерим най-добрите решения. Очакваме с нетърпение работата с теб и новите начинания, които ще започнем!

Уговорете си среща с нашият екип! Запознайте ни с вашите проблеми, желания и цели, и заедно ще намерим най-добрите и своевременни решения.